Home
Facebook

Piratenkoor begint aan 5e seizoen

Piratenkoor begint aan 5e seizoen Biddinghuizen - 12 augustus 2004.  Na vier succesvolle jaren en een fijne tijd van repeteren en optreden de vorige seizoenen, gaat het piratenkoor uit Biddinghuizen beginnen aan het 5e seizoen. 25 augustus a.s. is het zover.

De eerste repetitie in de Voorhof in Biddinghuizen staat dan op de agenda. Het piratenkoor uit Biddinghuizen is al niet zo onbekend meer merken de Piraten.

Er zijn verschillende optredens geweest bij allerlei gelegenheden. Ze hebben veel plezier met elkaar, wat in het zingen en optreden dan ook duidelijk te zien en te horen is.


Het piratenkoor tijdens de korenavond (40 jaar Biddinghuizen)


Het piratenkoor kenmerkt zich door drie – stemmig te zingen, wat moeilijker is om in te studeren, maar mooier klinkt dan éénstemmig.

Ze willen dan ook wel wat uitbreiding van de leden. Op dit ogenblik telt het koor ± 48 piraten. Van jong tot ouder, een ieder is welkom.

Leeftijd speelt geen rol, en generatie kloven zijn onbelangrijk! Dat zijn zaken waar het piratenkoor zich niet mee bezig houdt. Alleen de gezelligheid van met z´n allen zingen, repeteren en optreden is belangrijk. Een stukje ontspanning in de drukke tijden van deze maatschappij, en heerlijk om te doen, dat is belangrijk.

Als het u wat lijkt om ook piraat te worden van de Blauwbaarden, kom dan eens kijken op een woensdagavond in de Voorhof waar ze repeteren. Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur.

Het koor repeteert elke week. Dus woensdag 25 augustus is er de eerste repeteeravond.

Ook kunt u even het secretariaat bellen onder nummer 0321-331500 of mailen naar blauwbaarden@solcon.nl

Botterdagen Elburg
Op zaterdag 11 september a.s. is er een speciale dag voor piratenkoren in Elburg. Elk koor (6 piratenkoren) moet 4x een optreden verzorgen op verschillende locaties in de stad. Daar gaan ze een gezellig feest van maken, samen met de bezoekers van de Elburgse Botterdagen.

Jaarlijks terugkerende dagen in Elburg in het teken van vroeger en het leven in die tijd. Het is in het teken van de Open Monumentendagen 2004. Anno 2004 zijn ook de Blauwbaarden uit Biddinghuizen daar bij aanwezig.

Ook kan je mee varen op een Botter om te zien hoe het vroeger ging in de visserij op de Zuiderzee. Hopelijk zijn velen bezoekers deze dag present en maken ze er met z’n allen een echt feest van !

Na de 4 optredens die middag verzamelen de piratenkoren om 17.00 uur in het centrum van Elburg bij de muziektent op de Vismarkt. Ook het piratenkoor uit Biddinghuizen. Dit om mee te doen, samen met alle andere piratenkoren die deze dag gezongen hebben, aan een festival om “de Gouden Boei”. Ieder koor zal 3 liederen zingen uit eigen repertoire die beoordeeld zullen worden door een jury.

Als u dus eens wil kijken wat zingen is in een piratenkoor, ga dan kijken en maak er tevens een dagje uit van. Ook supporters kan het piratenkoor wel gebruiken.
Pas op,………...supporters kunnen besmet raken door het piratenvirus.

Niet erg vinden de piraten uit Biddinghuizen, want uitbreiding kunnen ze wel gebruiken !

De piratenkoren hebben er zin in, u ook? Tot ziens op één van de repetities, of op 11 september in Elburg.

Bestuur Piratenkoor “DE BLAUWBAARDEN”

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Piratenkoor De Blauwbaarden
Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat