Home
Facebook

Piratenkoor zingt in Elburg

Piratenkoor zingt in Elburg Biddinghuizen - 10 september 2002.  Na een succesvol jaar en een fijne tijd van repetities en optredens het vorige seizoen is Piratenkoor "De Blauwbaarden" aan het nieuwe seizoen begonnen.

Het piratenkoor uit Biddinghuizen is al niet zo onbekend meer als een half jaar geleden. Toen zijn pas echt de eerste optredens geweest bij allerlei gelegenheden. Veel plezier hebben de leden van het koor dan ook, wat in het zingen en optreden dan ook duidelijk te zien en te horen is.

Drie-stemmig
Het piratenkoor kenmerkt zich door drie–stemmig te zingen, wat moeilijker is om in te studeren, maar mooier klinkt "vinden de koorleden" dan éénstemmig. Ze willen dan ook wel wat uitbreiding van het nu 32 leden tellende koor.Botterdagen in Elburg
Op zaterdag 14 september a.s. is er een speciale dag voor piratenkoren in Elburg. Elk koor (6 piratenkoren) moet 4x optreden op verschillende locaties in de stad. Daar gaan ze een gezellig feest maken, samen met de bezoekers in Elburg. Deze jaarlijks terugkerende dagen zijn in het teken van vroeger en het leven in die tijd. Tijdens deze Botterdagen kunnen bezoekers ook meevaren op een botter, om te zien hoe het vroeger ging in de visserij op de Zuiderzee.

Koor heeft link met Zuiderzee
De Zuiderzee komt niet alleen terug in het varen met een botter. Het Biddinghuizer koor komt immers uit een dorp dat vroeger nog Zuiderzee was.

De Gouden Boei
Na de 4 optredens die middag verzamelen de piratenkoren om 17.00 uur in het centrum van Elburg bij de muziekkiosk op de Vismarkt. Hier worden door de pirantenkoren die deze dag gezongen hebben 3 liederen gezongen uit eigen repertoire, welke beoordeeld worden door een jury. De prijs vooer het beste koor is 'De Gouden Boei'.

Supporters zijn welkom
Er is dus voldoende te zien zaterdag aanstaande in Elburg. Piratenkoor 'De Blauwbaarden' kan altijd supporters uit eigen dorp gebruiken, maar waarschuwt deze wel voor 'het piratenvirus - meestal gevolgd door lidmaatschap van het koor'.

Lid worden?
Als het u wat lijkt om ook piraat te worden van de Blauwbaarden, kom dan eens kijken op één woensdagavond in de Voorhof waar ze repeteren. Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur.
Het koor repeteert eens in de 14 dagen, te beginnen op 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, etc. Ook kunt u het secretariaat bellen onder nummer 0321-331500.

Bestuur Piratenkoor "De Blauwbaarden"

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2023 Piratenkoor De Blauwbaarden
Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat