Home
Facebook

Blauwbaarden krijgen inhoud haringvaatje

Blauwbaarden krijgen inhoud haringvaatje Biddinghuizen - 4 juni 2005.  Afgelopen woensdag 1 juni was het Piratenkoor "De Blauwbaarden" uit Biddinghuizen op uitnodiging van restaurant de Klink aan het veluwemeer aanwezig bij het haringhappen.

Op die dag kwam de nieuwe haring aan in Biddinghuizen (Gemeente Dronten).

Een grote groep piraten die al zingend de boel in stemming bracht. Daarbij prachtig weer en een gezellige sfeer gecreëerd door de uitbater van de Klink.

Met een prachtige Botter vanuit Elburg op een spiegelglad veluwemeer kwam de haring aan land.Burgemeester Aat de Jonge uit Dronten was degene die de nieuwe haring het eerst mocht proeven. Een luid en duidelijk HEERLIJK was het antwoordt.

Inmiddels was het terras van de Klink helemaal vol gelopen. De haring werd door een ieder als voortreffelijk beoordeeld.
Hierna volgde de veiling van het eerste vaatje haring waarbij de opbrengst voor het Ronald Mac Donaldhuis in Leiden was.Een prachtig doel waar iedereen achter stond bleek aan de biedingen tijdens de veiling.
De eerste bieding van € 1,00 was van het piratenkoor de Blauwbaarden die later ook nog een gift in het zakje deden.

Hierna volgde een veiling van 2 uur onder het genot van de nieuwe haring, waarbij iedereen dacht wanneer stopt het nu eens.Het uiteindelijke bedrag wat het vaatje haring (40 stuks) opbracht is € 4300,-- om te rekenen naar 107,50 per haring !

Mevrouw Tel uit Elburg ging uiteindelijk met de eer strijken de laatste bieding te doen.

Deze mevrouw kwam direct naar het piratenkoor om hen te bedanken voor de fantastische sfeer die ze gebracht hadden deze namiddag.

Ze bood de inhoud van het vaatje aan de blauwbaarden aan om op te eten. Nu was het zo dat een ieder al wat harinkjes achter de kiezen had.

Na een kort overleg besloten de piraten de haring aan te bieden aan de ouderen van de Regenboog in Dronten.

Op donderdagmiddag 2 juni zijn de piraten met een afvaardiging en de uitbaadster van de Klink naar de Regenboog geweest om deze aan te bieden.

Met open armen en een zaal vol met ouderen werden ze ontvangen.
Na een korte uitleg van Voorzitter Jos van Kempen over dit gebeuren lieten ze de haring goed smaken.
Heel langzaam eten was het devies,...... elk hapje haring wat nu gegeten werd koste wel 50 euro !

Iedereen was dik tevreden over het idee om de haring nu eens een andere bestemming te geven dan zelf op te eten.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2024 Piratenkoor De Blauwbaarden
Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat